Kleertjes & Zo helpt

Niet alle kleding die bij Kleertjes & Zo ingeleverd wordt is geschikt voor de verkoop. Deze kleding schenken wij aan het goede doel. Bij Kleertjes & Zo zijn deze doelen heel concreet: we hebben 2 vaste kanalen waar onze kleding naar toe gaat.

Commissie Oost Europa Hardinxveld.
Dick en Ada Klein hebben al vele jaren contacten met diversen Christelijke gemeenten in Roemenië.

Helaas is de Kledingactie uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende noodzaak. Ditmaal ten behoeve van vijf dorpen in het westen van Roemenië, beter bekend als Transsylvanië. Hier woont over het algemeen een etnische minderheid van Hongaarse afkomst. De economische crisis is daar nog lang niet voorbij en treft hen zwaar. Vooral in de toch al arme dorpen moeten de mensen al het mogelijke doen om in hun dagelijks levensonderhoud te kunnen voorzien.

Door de opgebouwde contacten met vele bewoners blijkt voortdurend hun behoefte aan geestelijke maar zeer zeker ook materiële ondersteuning. Goede kleding, dekens en dekbedden zijn nog steeds goederen waaraan een enorme behoefte is. De ingezamelde kleding zal net als in al die voorgaande jaren, door vrijwilligers worden gesorteerd en ingepakt. Met een vrachtauto zal de kleding naar Roemenië worden vervoerd. Deze goederen worden door commissieleden persoonlijk aan de diaconie van de plaatselijke kerken overgedragen. Zij zullen er voor zorgen dat ze tegen betaalbare prijzen aangeboden worden aan de bewoners. De opbrengst zal ook dit jaar door de verschillende kerkbesturen van de Roemeense dorpjes worden besteed aan gemeenschappelijke doelen. Zeer zeker zal er oog zijn voor kansarme ouderen en kinderen die het werkelijk niet (meer) kunnen bolwerken.

 

Stichting Moj Bliznji van Klaas en Ina Boer. Zij schrijven op hun site:

Moj Bliznji (mijn naaste) is een Nederlandse stichting die in 2004 is opgericht met het doel het verlenen van materiële en geestelijke onderseuning aan onze naasten in Bosnië-Herzegovina en Kroatië . Wij zijn een stichting met ANBI status die ingeschreven staat bij de kamer van koophandel. Giften komen  voor belastingaftrek in aanmerking.

Voor een aantal kans-arme gezinnen is een nieuwe woning gebouwd. Een van de eerste huizen die wij mede-financierden is voor een groot gezin met een zeer-slechtziende moeder. Daarna volgde de plaasting van twee huizen voor alleenstaande moeders.

Wij ondersteunden en ondersteunen plaatselijke kerken in Slovanski-Brod (Kroatië nabij de Bosnische grens), Prijedor en wellicht in de toekomst in Sanksi Most (beiden plaatsen liggen in Bosnië en Herzegovina). De contacten met deze kerken zijn zeer belangrijk, omdat zij zorgen voor de distributie van de hulpgoederen en goed weten wie de meeste hulp nodig heeft.

Jaarlijks gaan wij op bezoek bij een kindertehuis in Doboj. In Vitkovice is ons allereerste project waar wij hielpen met de wederopbouw van een school. Nu is het een prachtige school die goed onderhouden wordt door het personeel. Een school waar zij en wij trots op zijn!

© 2014 - 2024 Kleertjes & Zo | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel